Op dinsdagochtend 4 juni stond de aflsuiting van KERNgezond Haelen in het teken van water. Dit thema wordt deze periode op school behandeld en kwam daardoor terug in de activiteit. De kinderen gingen onder andere aan de slag met de Water Proefboxen van WML.

 

Na de opening en de groepsindeling gingen de kinderen aan de slag met vier onderdelen. Twee onderdelen waren buiten in het heerlijke zonnetje opgesteld. De andere twee vonden plaats in de klaslokalen.

 

Bij twee onderdelen gingen de kinderen aan de slag met de Water Proefboxen van WML. Door verschillende proefjes ontdekten de kinderen van alles over de hardheid van water, hoe watermoleculen werken, wat waterdruk is en nog veel meer. Zelf voerden ze deze leerzame proeven uit. Ze waren hier dus volop bezig met water.

 

Daarnaast speelden ze nog een quiz met allerlei vragen over water. Als laatste onderdeel speelden ze een spel waarbij goed samengewerkt diende te worden om een parcours met allerlei (water)opdrachten zo snel mogelijk te voltooien.

 

Een erg leuke en leerzame afsluiting van wederom een schooljaar KERNgezond in Haelen.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op