Op dinsdag 22 september stond de eerste activiteit van KERNgezond op basisschool De Kwir in Neer op het programma. De eerste activiteit van een nieuw jaar KERNgezond stond in het teken van ‘gezond gedrag’.

 

Zo kregen de kinderen van de groepen 5 en 6 een gastles over fair-play. Aan de hand van verschillende topsportfilmpjes werd de discussie aangegaan wat fair-play is en wat er allemaal bij komt kijken. Welke keuzes maken de kinderen in bepaalde situaties en in hoeverre speel je eerlijk als je net het winnende doelpunt kunt maken of hoe vind je het als je zelf geblesseerd bent geraakt?

 

Verder werd er op ingegaan dat topsporters goed nadenken voordat ze iets doen, altijd doorzetten en hun doel voor ogen houden. Eigenschappen die ook terug te projecteren zijn op de kinderen zelf.

 

Als tweede onderdeel stond er een kickboksclinic van Sportcenter Balance op het programma. De kinderen leerden dat controle en discipline belangrijke eigenschappen zijn binnen het kickboksen. Verder leerden ze enkele basistechnieken en leefden ze zich lekker uit.

 

De volgende activiteit van KERNgezond Neer staat op het programma voor 10 december.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op