Op dinsdagochtend 29 juni stond de KERNgezond slotactiviteit van basisschool De Zjwiek in het teken van smaak. De kinderen van de groepen 5 en 6 gingen op bezoek bij Ria Joosten Catering en Evenementen.

 

Na een sportieve fietstocht arriveerden de kinderen bij Ria Joosten Catering & Evenementen. Na een korte opening werden de kinderen in vier groepen verdeeld en beleefden ze ook vier onderdelen.

 

Met chefkok Wesley werden er twee heerlijke gerechten gemaakt. Een lekkere en gezonde groentesoep waarbij de kinderen alle groenten fijn sneden en deze aan de soep toevoegden. Ook werd er een heerlijke fruitspies gemaakt.

 

Nu de kinderen op deze mooie locatie waren kregen ze ook alles te zien. Van de keuken, tot de kantoren tot de buitenlocatie waar grote feesten en evenementen worden gehouden. Anne van Ria Joosten C&E vertelden de kinderen alle ins and outs tijdens de rondleiding.

 

Als derde onderdeel speelden de kinderen een suikerquiz. Hoeveel suiker zit er nu in een aantal dagelijkse producten. Met het stapelen van suikerklontjes maakten ze het zichzelf inzichtelijk. Als laatste speelden ze buiten een Ren-Je-Rot-Quiz met vragen over voeding. Waardoor krijgt pesto haar groene kleur? Bij welke temperatuur kookt water? En waar zit nu de meeste vitamine C in bij een sinaasappel? De kinderen wisten al erg veel maar leerden ook weer veel bij.

 

Aan het einde van de ochtend verzamelden alle kinderen zich weer en werd er lekker gesmikkeld van de zelfgemaakte groentesoep en de fruitspiezen.

 

Een smaakvolle ochtend die de kinderen met veel enthousiasme beleefden.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op