KERNgezond “Boost je werkdag”

 

Werken uw werknemers veel thuis? Dan hebben wij een leuke actie voor u en uw werknemers!

 

Wij als KERNgezond streven dagelijks naar een gezonde en actieve leefstijl binnen alle doelgroepen. Van kinderen op de basisschool en pubers in het voortgezet onderwijs tot (jong)volwassenen in het bedrijfsleven en zelfs ouderen in verzorgingstehuizen. Een gezonde leefstijl is binnen alle doelgroepen van groot belang, de bewustwording hiervan is in deze coronaperiode extra gegroeid. Behalve een gezonde leefstijl speelt duurzame inzetbaarheid van werknemers binnen het bedrijfsleven de laatste jaren ook een belangrijke rol. Veel bedrijven zien hier gelukkig het belang van in en besteden hier ook aandacht aan. Wij als KERNgezond ondersteunen bedrijven hier ook in middels onze IVI-methode.

 

Door de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid is het de norm om weer thuis te werken. Waar op bedrijven vaak goede bureaustoelen en zit-sta bureaus aanwezig zijn of door groepjes werknemers lunchwandelingen worden gemaakt is dit thuis een lastiger verhaal. Werknemers zitten vaak een groot deel van de werkdag en gemiddeld meer dan 8 uur achter elkaar per dag. Daarbij hebben ze vaak niet de beschikking over een werkplek die voldoet aan de arbo-eisen. Dit heeft veel negatieve effecten op de gezondheid.

 

Lichamelijke invloed zitgedrag

Door veel (binnen) te zitten neemt o.a. de kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, depressies en lichamelijke klachten toe. Vakbond CNV heeft uit recent onderzoek geconcludeerd dat 41% van de 2600 thuiswerkers die hebben meegedaan aan dit onderzoek vaker last hebben van lichamelijke klachten. Zij hebben onder andere veel last van schouders, nek, rug en armen. Van deze onderzoeksgroep weet 35% niet of ze een goede houding aannemen tijdens het werk en gaat 1 op de 10 werknemers vaker naar de fysiotherapeut sinds ze thuiswerken. 46% van deze onderzoeksgroep geeft aan te weinig te bewegen om fit te blijven. Al deze factoren hebben een negatief effect op de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Daarbij zorgt regelmatig bewegen voor een betere concentratie en dus een hogere productiviteit gedurende de werkdag.

 

Boost je werkdag!

 

Bezorg uw medewerkers een boost-momentje!

 

KERNgezond wil Limburgse bedrijven de mogelijkheid bieden om de thuiswerkende werknemers een hart onder de riem steken. Dit door middel van de werknemers thuis een boost-momentje aan te bieden. Met dit boost-momentje blijft u de vitaliteit van werknemers stimuleren waardoor zij duurzaam inzetbaar en betrokken blijven binnen het bedrijf. De werkgever ‘denkt’ aan de werknemer. Een extraatje voor de werknemer.

 

KERNgezond biedt een standaardpakket aan waarbij (indien gewenst) nog een extraatje aan toegevoegd kan worden. Ons KERNgezond-team bezorgt de pakketten persoonlijk bij de werknemers thuis op werkdagen. Indien u wenst dat deze pakketten door ex-profvoetballer en initiatiefnemer van KERNgezond Maurice Graef voor een gedeelte worden thuisbezorgd dient u dit tijdig aan te geven.

In het standaardpakket zit inbegrepen:

 

•Energize-map

Met onze energize-map willen wij uw werknemers gedurende de dag blijven stimuleren om gezond te eten en genoeg te bewegen. Onze energize-map past perfect op het bureau en door het frisse uiterlijk geeft het een vrolijke uitstraling aan ieders werkplek!

 

•Promotie filmpje bij bedrijf

Wij komen met ons KERNgezond-team een promotiefilmpje opnemen op locatie! Ex-profvoetballer en initiatiefnemer van KERNgezond Maurice Graef zal uw werknemers informeren over het pakket wat ze hebben ontvangen en ze hiermee inspireren richting een gezonde leefstijl.

 

•Gezonde receptenflyer

Uw werknemers ontvangen een flyer met enkele gezonde recepten die ook nog eens makkelijk te maken zijn. Hiermee willen wij ze inspiratie bieden om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

 

•Stay fit-tips

Naast de gezonde recepten ontvangen uw werknemers een lijst vol met ‘Stay fit-tips’. Deze tips zijn laagdrempelig en makkelijk toepasbaar voor iedereen. Hiermee willen wij uw werknemers inspiratie bieden om fit de (werk)dag door te komen.

 

•Gezonde snacks

Goed en gezond eten is belangrijk. Twee lekkere appels en de Hero Protein Bar van Maxim bieden een verantwoorde keuze als tussendoortje tijdens het werk.

 

•Notenbrood

Een heerlijk en gezond brood van Christine de Echte Bakker. Gemaakt van volkorenmeel en gevuld met hazelnoot en walnoot. Even afbakken en genieten maar!

 

•KERNgezond drankje

Naast eten is ook drinken erg belangrijk. De dames van MiniTree hebben hier een heerlijk en gezond drankje voor gemaakt.

 

•Home of Heroes

Bewegen is gezond! Wij bieden uw werknemers een voucher voor één training door het obstakelparcours van Home of Heroes. Leuk om alleen te doen, maar dit biedt ook een mooie gelegenheid om die ene collega nog eens te zien en te spreken (op 1,5 meter afstand natuurlijk).

 

Extra opties (let op: alleen te bestellen als aanvulling op het standaardpakket):

 

•Fruitpakket

Met het fruitpakket biedt u uw werknemers gezonde tussendoortjes voor de hele werkweek en stimuleert u ze om verantwoorde keuzes te maken op het gebied van gezonde voeding.

 

•MiniTree

Een MiniTree is het perfecte geschenk om gezond gedrag en gezonde voeding te stimuleren bij uw werknemers. De bomen worden maximaal 2 meter groot en zijn in de zomerperiode rijkelijk voorzien van heerlijke mini appels. De bomen zijn zeer onderhoudsvriendelijk waardoor ze ook geschikt zijn voor collega’s die niet zo’n groene vingers hebben.

 

Prijzen:

Standaardpakket (t.w.v. €29,95)€14,95 p.p.

Inclusief bezorgen binnen een straal van 25 km vanaf bedrijf

 

Extra optie fruitpakket (10 stuks fruit)€7,95 p.p.

Wordt bezorgd i.c.m. het standaardpakket

 

Extra optie MiniTree €30,95 p.p.

Wordt bezorgd i.c.m. het standaardpakket

Meer weten? 

Maurice Graef

Initiatiefnemer

Neem contact op