De kinderen van de groepen 3 en 4 van basisschool Meander beleefden op woensdag 18 januari een inspirerende ochtend in het kader van gezonde voeding.

 

Gezonde voeding is één van de drie pijlers van het project KERNgezond. De kinderen gingen met twee onderdelen aan de slag die te maken hadden met deze pijler.

 

Zo mochten ze een zelf een gezonde en heerlijke snack maken, namelijk ‘broodsushi’. De kinderen sneden hierbij zelf hun komkommer, wortel en paprika die in de broodsushi kwamen. De een was al meer ervaren met een mesje dan de ander maar het lukte ze allemaal om de groenten mooi te snijden. Ze bestreken een boterham met gezondere smeerkaas en legden hier de groenten op. Vervolgens rolde ze de boterham op en sneden deze in stukken zodat ze echte sushistukjes kregen.

 

Al het lekkers was beschikbaar gesteld door Jan Linders Reuver!

 

Nadat er gezamenlijk gesmuld was van het gerecht en alle kastjes weer schoon waren werd en een KERNgezonde voedingsquiz gespeeld waarbij de kinderen in tweetallen tot de goede antwoorden moesten komen. Vragen over suikerklontjes, hoe bananen groeien en welke groenten groen zijn werden beantwoord.

 

De smakelijke ochtend vloog voorbij.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op