Ja, je leest het goed: Een stokpaardenrace! Hobbyhorsing, zoals het officieel bekend staat, is in Finland de nieuwste rage. Maar hier in Nederland krijgen we ook langzaam de smaak te pakken. Met een stokpaardje tussen je benen zo snel mogelijk een parcours afleggen, dat is het doel. Wij van KERNgezond zijn ook erg onder de indruk, en konden natuurlijk niet achterblijven.

Deze nieuwe rage uit Finland past perfect binnen de pijlers van KERNgezond: gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Je legt met je eigen stokpaardje (of eentje van ons) zo snel mogelijk een parcours af. Na elke race verzorgen wij een gezonde snack en ook fairplay wordt door ons beloond! Maar met name waren wij ook erg onder de indruk van de FUN Factor. De stokpaardenrace is zó leuk dat kinderen het steeds weer opnieuw willen doen!

 

Daarom is de Stokpaardenrace door ons KERNgezond bevonden!

De KERNgezond Stokpaardenrace begint met het maken van jouw eigen stokpaard. Daarna vindt een speciale stokpaarden warming-up op muziek plaats. De ideale manier om jezelf en je trouwe ros in topconditie te brengen. Na de warming-up begint de race, waarin je op verschillende categorieën kan scoren. Een vakkundige jury zal de deelnemers op verschillende onderdelen beoordelen, zoals: Ontwerp, stijl, snelheid en hoogte van de sprongen. Dit alles staat garant voor een leuke dag die de kinderen zeker niet zullen vergeten.

 

De KERNgezond Stokpaardenrace op uw evenement? Neem dan contact op met Maurice Graef.

Filmpje en foto's 

Meer weten? 

Maurice Graef

Projectleider KERNgezond

Neem contact op