Op 5 november trok de foodtruck van Ria Joosten Catering & Evenementen langs vier basisscholen in de gemeente Leudal. Dit in het kader van Lekker Leudal, onderdeel van KERNgezond Fris & Fruitig, dat onder andere loopt in de gemeente Leudal.

 

Tijdens Lekker Leudal gaan kinderen uiteindelijk koken voor ouderen uit hun eigen dorp. In een eerste fase hebben de kinderen van de basisscholen uit Roggel, Neer, Horn en Haelen koude en gezonde gerechten bedacht. KERNgezond en Ria Joosten kozen uit al deze inzendingen één winnaar per school.

 

Op 5 november deed een foodtruck alle scholen aan en werd de winnaar per school bekend gemaakt. De winnaars maakten samen met een chefkok de heerlijke gerechten klaar voor een jury. De overige kinderen van de KERNgezond-klassen (groep 5-6) gingen actief aan de slag met enkele spellen waarbij samenwerken centraal stond. Vervolgens gaf een driekoppige jury punten voor de uitleg van het gerecht door de kinderen, de presentatie, de smaak en hoe gezond het was. De jury bestond uit chefkok Wesley van Ria Joosten Catering & Evenementen en Maurice Graef, initiatiefnemer van KERNgezond. Daarnaast schoof bij elke school een ander jurylid aan. Zo waren wethouders Mart Janssen en Robert Martens beide in één dorp te gast als jurylid.

 

De winnaar werd op vrijdag 8 november middels een filmpje in de klas bekend gemaakt. Uiteindelijk waren het de kinderen van De Leerlingst die de hoogste totaalscore behaalden. Dit deden zij met een gerecht van fruitschildpadden en fruitvisjes. Zij mogen dan ook op 29 januari een heerlijk diner verzorgen voor hun opa’s en oma’s, maar ook voor andere (eenzame) ouderen uit het dorp. Op 14 januari gaan zij oefenen bij Ria Joosten Catering & Evenementen. Hier gaan ze het complete menu bedenken samen met de chefkok, waarin uiteraard hun winnend gerecht is opgenomen. De overige kinderen uit hun klas gaan de gasten ontvangen, het diner uitserveren en de gasten helemaal in de watten leggen.

Foto's 

Roggel 

Neer 

Horn 

Haelen 

And the winner is... 

Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken.

Meer weten? 

Maurice Graef

Initiatiefnemer

Neem contact op