Op dinsdagochtend 10 november was KERNgezond te gast in de groepen 5 en 6 van basisschool De Twister in Horst. In samenwerking met De Bries vond er deze ochtend een gastles plaats omtrent het thema ‘zwerfafval’. Een thema dat perfect past binnen de KERNgezond-pijler; gezond gedrag.

 

In de klas kregen de kinderen voorlichting over zwerfafval en de gevolgen hiervan. Ook werd er gediscusieerd over hoe vervuilend de kinderen zelf zijn en hoe ze zelf iets aan zwerfafval kunnen doen. Een van die dingen is zelf zwerfafval opruimen. Dat was dan ook waar het tweede gedeelte van de activiteit uit bestond.

 

In groepjes gingen de kinderen naar buiten toe om zelf het zwerfafval op te speuren. Dit bleek helemaal niet zo moeilijk want als je goed kijkt zie je veel (klein) zwerfafval liggen. De kinderen verzamelden dan ook erg veel afval in korte tijd. Door zelf zo actief aan de slag te gaan met zwerfafval beseften de kinderen dat het belangrijk is om je afval goed op te ruimen om zo een schonere wereld te maken.

 

Een erg leuke en leerzame activiteit die dan ook werd afgesloten met een groot applaus.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op