Op dinsdagochtend 24 mei brachten de kinderen van de groepen 5/6 van basisscholen De Kwir uit Neer en Antonius uit Buggenum een bezoek aan melkveebedrijf Van Melick in Neer. Dit deden ze in het kader van het project KERNgezond waaraan beide scholen deelnemen.

 

Op de boerderij van Jacques van Melick stonden er 4 onderdelen op het programma. Uiteraard kregen de kinderen een uitgebreide rondleiding van Jacques zelf. Zo leerden ze wat er nu precies gebeurd op een melkveebedrijf en maakten ze kennis met de koeien en kalveren die hier leven. Daarnaast werd er in de wei lekker actief bewogen met een potje boerengolf. Maar ook de kennis van de kids werd getest met een quiz over koeien. Hierbij moesten de kinderen zelf de vragen gaan zoeken. Tijdens de quiz bleek dat ze al aardig wat hadden opgestoken deze ochtend.

 

Als laatste onderdeel fietsten de kinderen een heerlijke en gezonde smoothie met de yoghurt die wordt gemaakt van de melk van de koeien van Van Melick.

 

De kinderen hadden veel geleerd maar vooral ook veel plezier gehad op de boerderij. De ochtend werd dan ook afgesloten met een daverend applaus! Helemaal in KERNgezond-stijl gingen de kinderen ter fiets en per voet weer richting school.

 

Wilt u zelf ook eens een kijkje nemen op het mooie melkveebedrijf Van Melick? Op tweede pinksterdag, 6 juni, bent u van harte welkom hier. Dan vinden namelijk de Campina Boerderijdagen plaats. Tussen 10.00 en 16.00 uur heeft u de mogelijkheid om een kijkje te nemen. Neem vooral de (klein)kinderen mee want voor hun is er ook meer dan voldoende vermaak!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op