De groepen 6 van de drie Sevenumse basisscholen trapten op 29 oktober hun KERNgezond schooljaar af. Wethouder Han Geurts en tophandballer Jeroen van den Beucken waren aanwezig om deze eerste KERNgezond-activiteit in Sevenum officieel te openen.

 

Alle drie de scholen hadden zich verzameld op de speelplaats van basisschool De Krullevaar. Na een openingswoord van de wethouder werd deze dag actief gestart met een warming-up op muziek. Na flink opgewarmd zijn zocht iedereen zijn plek op in het gebouw van De Krullevaar en De Horizon. Hier stonden heerlijke en gezonde ontbijtjes plaats die mogelijk gemaakt werden door Slagerij Ferry Janssen, Bakkerij Gommans en Jan Linders Sevenum. De kinderen genoten zichtbaar van al het lekkers.

 

In de tussentijd kregen zij uitleg over de activiteit van KERNgezond en kwam Bevo Hc- en Oranje-speler Jeroen van den Beucken vertellen waarom ontbijten nu zo belangrijk is. Niet alleen voor hem maar juist ook voor de kinderen. De kinderen vroegen hem het hemd van het lijf over het eten maar ook over het handbal. Aan het einde werd er met elke groep een foto gemaakt en handtekeningen uitgedeeld. Uiteraard met de inachtneming van de 1,5 meter afstand.

 

Een erg smakelijke, leerzame maar vooral leuke aftrap van een nieuw schooljaar KERNgezond in Sevenum.

 

Foto's