Op woensdagochtend 29 mei stond de slotactiviteit van KERNgezond Beesel op het programma. De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool Het Spick gingen onder leiding van Wandelsportcentrum Solberg een sportieve tocht door het dorp maken.

 

Binnenkort staat in de gemeente Beesel de Wandel4daagse op de agenda, de slotactiviteit van KERNgezond sloot hier dan ook bij aan. Wandelsportcentrum Solberg had een mooie wandelroute uitgezet bij de kinderen waarbij ze zelf ook de groepen deden begeleiden. Voordat er begonnen werd met wandelen werd er eerst een sportieve warming-up gedaan op Sportpark Solberg,.

 

Op de route, die de kinderen in groepjes liepen, kwamen ze vragen tegen over de wandel4daagse en andere onderwerpen. Gedurende de wandeling werden er ook drie activiteiten gedaan. Op de eerste locatie speelden de kinderen een groot expeditiespel waarbij goed samenwerken en snel ahndelen gevraagd werd. Op een andere plek speelden de kinderen memory, maar dan op een andere manier. Twee kinderen werden als team aan elkaar vastgebonden en zo moesten ze al samenwerkend naar het vak met de memoriekaarten komen, daar stond een derde teamgenoot die aanwijzingen en tips gaf. Werd er een memory gevonden dan diende de fitnessoefening op het memorykaartje uitgevoerd te worden.

 

Als laatste onderdeel dienden de kinderen, in kleine teams, zo snel mogelijk antwoorden te geven op enkele vragen. Het team dat als snelste antwoord gaf mocht proberen te scoren in het doel waarbij 1, 2 of 3 punten behaald konden worden. Een spannende strijd.

 

De gehele ochtend, onder een prachtig zonnetje, was pure promotie voor het wandelen en al een goede voorbereiding op de wandel4daagse. De ochtend werd dan ook afgesloten met een groot applaus voor Wandelsportcentrum Solberg en voor het gehele jaar KERNgezond.

 

Op 18 juni start de Wandel4daagse. Voor meer informatie kijk op www.wandel4daagse.com.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op