Op donderdagochtend 13 juni stond de afsluiting van het eerste jaar KERNgezond Horn op het programma. De KERNgezond kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Mussenberg waren te gast bij De Postkoets. Hier beleefden ze een leuke en leerzame slotactiviteit in het teken van ‘smaak’.

 

Op deze grote en unieke locatie werden de kinderen in vier groepen verdeeld. Ze beleefden gedurende de ochtend dan ook vier activiteiten. Zo maakten ze in de keuken een lekker en gezond gerecht; broodsushi. Zelf sneden de kinderen verschillende groenten zoals komkommer, wortel, selderij en paprika in lange reepjes en legden deze op een met zuivelspread besmeerde boterham. Vervolgens rolden ze de boterham op tot een broodsushi-rol.

 

Daarnaast speelden de kinderen een kwartet die in het teken stond van de schijf van vijf. Zo waren ze onbewust bezig met gezonde voeding en wat waar hoort in de schijf van vijf. Verder gingen ze aan de slag met hun zintuigen. Middels te ruiken, kijken, voelen en proeven probeerden de kinderen te raden om welke producten het ging. Ze leerden dat je alle zintuigen gebruikt als je met eten bezig bent.

 

Als laatste onderdeel speelden de kinderen een quiz waarbij ze niet alleen vragen moesten beantwoorden maar ook moesten raden wel soort groenten ze te zien kregen en uit welk land sommige producten komen.

 

Al met al een leuke, leerzame en smaakvolle ochtend in De Postkoets! Een perfecte afsluiting van een topjaar KERNgezond in Horn!

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op