Op vrijdag 2 oktober was KERNgezond te gast in de groepen 5/6 van basisschool De Brink. Daar stond de ochtend in het teken van de ‘smaaklessen’.

 

De kinderen gingen aan de slag met verschillende onderdelen rondom gezonde voeding. Zo deden ze een zintuigentest waarbij gevoeld, geproefd, geroken en gekeken moest worden om bepaalde producten proberen te ontdekken. De kinderen ontdekten dat dit toch soms er lastig is als je maar één zintuig tegelijk mag gebruiken.

 

Daarnaast speelden ze een voedingsquiz met verschillende voedingsvragen. Zit er meer suiker in een peperkoekreep of een melkkoekje? Welk kruid kregen ze te zien? En uit welk land komen de tomaten toch oorspronkelijk?

 

De kinderen leerden spelenderwijs over de Schijf van Vijf. Dit door een kwartetspel te spelen. Als laatste maakten de kinderen uiteraard ook een eigen gezond gerechtje. Ze maakten een heerlijke broodsushi van tarwebrood, kruidencrème, paprika, komkommer, wortel en bieslook. Een heerlijk en gezond gerechtje dat dan ook meteen heerlijk opgegeten werd.

 

Deze smakelijke en gezonde ochtend was mogelijk dankzij de medewerking van PLUS Lucassen, zij stelden alle producten beschikbaar.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op