De groepen 6/7 van basisschool De Doolgaard beleefden dinsdagochtend 8 december hun tweede KERNgezond-activiteit. Deze keer stond de activiteit in het teken van ‘fair-play’.

 

Fair-play staat voor eerlijk spelen, het sportief met elkaar omgaan. Aan de hand van topsportfilmpjes waar juist wel of geen fair-play toegepast werden gingen de kinderen aan wat ze zelf in deze situaties zouden doen. En zou hun mening veranderen als de situatie veranderd, bijvoorbeeld als de stand bij voetbal 5-0 is of 0-0 in een belangrijke wedstrijd. De kinderen werden zo getriggerd om zelf na te denken hierover en ze beseften dat fair-play nooit over jezelf gaat maar altijd over jezelf in combinatie met anderen.

 

Daarnaast lieten de topsportfilmpjes zien dat doorzetten, niet opgeven, concentreren en nadenken belangrijke aspecten zijn voor een topsporter, maar dat deze aspecten ook weer terugvertaald konden worden naar hun eigen wereld.

 

Als tweede onderdeel stond er een kickboksclinic van sportcenter Balance op het programma. Bij kickboksen is samenwerken, discipline, luisteren en respect voor elkaar erg belangrijk. Allemaal aspecten die ook horen bij fair-play.

 

De kinderen beleefden een leerzame, leuke maar bovenal sportieve ochtend!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op