Fris & Fruitig vindt plaats op basisscholen, over het algemeen voor de groepen 5 en 6. Tijdens het schooljaar vinden verschillende activiteiten plaats, waarbij één of meerdere pijlers van KERNgezond (gezonde voeding, gezond bewegen en gezond gedrag) en plezier centraal staan. Volgens KERNgezond kan bewustwording alleen worden gerealiseerd als de kinderen plezier hebben.

 

Fris & Fruitig draait om bewustwording van het belang van een gezonde leefstijl, van zowel kinderen als hun ouders/opvoeders. Zij worden gewezen op de mogelijkheden rondom gezonde voeding, gezond bewegen en gezond gedrag. Plezier maken en beleving staan centraal binnen KERNgezond.

 

De interventie is uniek door het inzetten van topsporters die als voorbeeldfunctie voor de jeugd fungeren. KERNgezond maakt gebruik van een lokale benadering door samen te werken met onder andere gemeenten, basisscholen, GGD, sportverenigingen en lokale ondernemers. Deze lokale benadering is essentieel voor het succes van KERNgezond.

 

Cijfers 2018-2019

Gemeenten: 5

Dorpen: 18

Scholen: 28

Klassen: 46

Leerlingen: 1.100

Erkende interventie

In 2015 is KERNgezond Fris & Fruitig opgenomen als 'Goed beschreven' interventie binnen de menukaart Effectief Actief. Dit betekent dat subsidie kan worden aangevraagd wanneer u uw kern, wijk of stad KERNgezond wilt maken. Voor meer informatie over de SportImpuls, klik hier. Wilt u mogelijk een aanvraag doen voor KERNgezond, neem dan contact op met Maurice Graef, Maurice@wijzijnkerngezond.nl voor de mogelijkheden.

 

Promo KERNgezond

Meer weten? 

Ellen Thijssen

Projectmanager

Neem contact op