In de wijk rondom basisschool De Triolier is geen zwerfafval meer te vinden. Dankzij de kinderen van de groepen 5/6 die alle grotere en kleinere prullen van de straten af haalden.

 

Zij deden dit in het kader van het project KERNgezond. KERNgezond staat voor gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. De zwerfafvalles valt onder deze laatste pijler.

 

De kinderen verzamelden zich in de speeltuin waar ze in groepjes eerst op zoek gingen naar 20 vragen over zwerfafval. Samen probeerden ze zoveel mogelijk goede antwoorden te bedenken en ondertussen leerden ze vanalles over het thema. Hierna was het aan de beurt om de wijk in te gaan en om zelf zwerfafval te gaan prikken.

 

In verschillende groepen kamden ze alle straten rondom de school uit. De gemeente had hier alle materialen voor beschikbaar gesteld. Bij elkaar geteld vonden ze ruim 1500 stukken zwerfafval. De kinderen schrokken van deze grote hoeveelheid want de buurt lijkt heel erg schoon. Ze vonden vooral sigarettenpeuken, drankkartons en kleine stukjes plastic.

 

Met een groot applaus voor elkaar sloten deze afvalhelden deze laatste KERNgezond-activiteit van het schooljaar af.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op