Onder een stralend zonnetje liepen de kinderen van de groepen 6 van basisschool De Neerakker naar Fruitbedrijf Heijnen om daar hun laatste KERNgezond-activiteit van dit schooljaar te beleven.

 

Na een korte opening gingen de kinderen aan de slag met de vier onderdelen die deze ochtend op ze stonden te wachten. Een van deze onderdelen was natuurlijk een uitgebreide rondleiding over het prachtige bedrijf. Zo leerden ze alles over de teelt van o.a. appels, peren, kersen en blauwe bessen.

 

Daarnaast maakten ze ook een heerlijk gerechtje met enkele producten van het fruitbedrijf. Ook speelden ze een quiz waarbij ze in de boomgaard alle vragen over appels, peren en kersen moesten zoeken om deze vervolgens samen goed te beantwoorden.

 

Als laatste onderdeel speelden ze een beweegmemory, waarbij snelheid, goed samenwerken en samen bewegen centraal stonden. Zo kwamen alle pijlers van KERNgezond vanochtend aan bod. Er werd gezond bewogen, gezond gegeten en er werd gezond gedrag getoond door goed samen te werken en goed op te letten bij de rondleiding.

 

Een erg leuke en leerzame ochtend onder een stralend zonnetje, dat werd afgesloten met een groot applaus voor Ruud Heijnen en zijn team! Het was genieten in de boomgaard!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op