De kinderen van de groepen 6 en 7 van basisschool De Doolgaard kregen op 11 november bezoek van een echte topsporter. Tophandballer, van Herpertz Bevo HC, Melle van Katwijk was aanwezig om een gastles te verzorgen met als thema ‘De Held’.

 

Tijdens de gastles ging Melle samen met de kinderen in op pestgedrag. Nadat Melle zich had voorgesteld en iedereen alles had mogen vragen wat ze wilden werd er eerst een woordweb gemaakt rondom het thema pesten. Melle vertelde over pesten in de topsport en wat de invloed van negatief en positief commentaar is tijdens het handbal. Melle vertelde een verhaal over een dag in zijn leven en bij elke negatieve opmerking in het verhaal kreukten de kinderen een blaadjes. Daarna vertelde hij hetzelfde verhaal maar dan met positieve opmerkingen erin. Bij elke positieve opmerking mochten de kinderen het blaadje een keer glad strijken. Aan het einde van het verhaal was het blaadje weer recht maar waren de kreukels nog zichtbaar. Zo ontdekten de kinderen dat pesten gevolgen heeft en littekens achterlaat. Ze ervaarden ook hoe fijn het is om een compliment te krijgen maar ook om te geven.

 

Als laatste werd er een grote groepsfoto gemaakt samen met Melle. Een leerzame maar ook leuke ochtend werd hiermee afgesloten.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op