De groepen 5/6 van basisschool Bösdael beleefden op donderdag 8 oktober een inspirerende en smakelijke ochtend. Het KERNgezond ontbijt stond namelijk op het programma.

 

Onlangs werden op Bösdael al opnames gemaakt voor KERNgezondTV, maar deze ochtend stond dan de eerste echte activiteit op het programma. De ochtend stond in het teken van een gezond ontbijt. Hierbij schoof hoog bezoek aan, wethouder Debbie Heesakkers en tophandballer Robin Jansen waren aanwezig.

 

De ochtend werd officieel geopend door wethouder Heesakkers en initiatiefnemer van KERNgezond; Maurice Graef. Hierna werden de kinderen in beweging gezet door een warming-up op muziek van sportinstructeur Ricardo. Tophandballer van Herpertz Bevo Hc, en het nationale team, Robin Jansen deed uiteraard mee met de warming-up en hij ging daarna mee de klas in om aan te schuiven bij het ontbijt.

 

De kinderen konden kiezen uit veel verschillende lekkere en gezonde producten om van te smullen. Al dit lekkers werd beschikbaar gesteld door PLUS Savelkoul. Terwijl de kinderen genoten van het ontbijt kregen ze uitleg over wat ze dit jaar tijdens KERNgezond te wachten staat. Maar ze mochten natuurlijk ook alles aan Robin vragen. Robin vertelde waarom het belangrijk is om te ontbijten voor hem maar ook voor de kinderen. Met een gezond ontbijt kun je beter opletten in de klas, ben je gezonder en voel je je fitter. Daarnaast vroegen de kinderen Robin het hemd van het lijf over zijn handbalcarrière. Er werd afgesloten met een handtekening en een groepsfoto per klas.

 

Een erg leuke, actieve en smakelijke ochtend!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Meer weten?