Op 19 september was het de beurt om een nieuw schooljaar KERNgezond te openen in Roggel. Op basisschool De Zjwiek waren wethouder Stan Backus en wielrenner Roy Curvers aanwezig om deze opening te verrichten, dit samen met initiatiefnemer van KERNgezond, Maurice Graef.

 

Op het schoolplein vond de officiële opening plaats, na een kort woordje was het tijd voor de leerlingen van de groepen 5 – 6 om in beweging te komen. Onder professionele begeleiding werd een warming-up op muziek gedaan.

 

Daarna was het tijd om waar het deze ochtend om draaide, een KERNgezond ontbijt. De kinderen smulden van de heerlijke en gezonde producten die beschikbaar gesteld werden door Jumbo Heerschap en Bakkerij Heerschap. De wethouder sloot aan bij het ontbijten en tussendoor kwam Roy Curvers in de klas om te vertellen waarom een ontbijt belangrijk is voor zowel hem als topsporter maar ook voor de kinderen zelf. Elke dag ontbijten geeft je energie om de dag door te komen, om goed te concentreren en luisteren in de klas en het brengt je inwendige ‘motor’ op gang.

 

Uiteraard mocht alles gevraagd worden aan Roy. Na alle vragen over voeding, sport en wat de kinderen maar konden verzinnen was het tijd voor een gezamenlijke foto en een handtekening.

 

Verder werd de kinderen uitgelegd wat ze staat te wachten in dit KERNgezonde schooljaar. De ouders werden door Maurice ingelicht over de werkwijze van en de gedachte achter KERNgezond.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op