Wethouder Piet Verlinden, tophandballer Jeroen van den Beucken en initiatiefnemer Maurice Graef waren op donderdag 17 september aanwezig bij de aftrap van een nieuw jaar KERNgezond op basisschool De Mussenberg in Horn.

 

De kinderen van de groepen 4/5, 5/6 en 6 gaan dit jaar een inspirerend jaar KERNgezond beleven. De ochtend werd geopend met een openingswoord van wethouder Verlinden, hij onderstreepte het belang van een gezonde leefstijl. Daarna was het de beurt om lekker actief te zijn. Een ervaren sportinstructeur van Sportcenter Balance zette de kinderen in beweging met een warming-up op muziek.

 

Daarnaast was het tijd om de eigen klas in te gaan om te gaan genieten van een heerlijk gezond ontbijt dat beschikbaar werd gesteld door Supermarkt Drogisterij Ruud & Sylvia Vermeulen. De kinderen smulden van het lekkere brood, beleg en fruit. Tussendoor kregen ze uitleg over wat ze dit jaar kunnen verwachten van het traject KERNgezond. Daarnaast vertelden Jeroen van den Beucken, tophandballer van Bevo Hc, waarom ontbijten belangrijk is voor zowel hemzelf als voor de kinderen. De kinderen mochten Jeroen alles vragen en er werd afgesloten met een groepsfoto op afstand en een handtekening voor iedereen.

 

De volgende activiteit van KERNgezond Horn is op 15 december.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op