Op maandagen 10 en 17 december vond de tweede activiteit van KERNgezond Horn plaats. De groepen 5 (17 dec.) en 6 (10 dec.) waren te gast bij zorgcentrum Hornerheide. Hier beleefden ze samen met vele bewoners leuke ochtenden in het kader van het schoolthema ‘jong en oud’.

 

De ontmoeting tussen jong en oud stond dus centraal. Samen met de activiteitenbegeleiders van Proteion waren er enkele leuke activiteiten uitgezet die de kinderen en ouderen dan ook samen beleefden. In de kapel stond er bewegen en dansen op het programma. De kinderen namen plaats tussen de ouderen en bewogen en dansten vrolijk mee. Zo kregen ze inzicht in hoe dit bij de bewoners van Hornerheide gaat. De ouderen waren zichtbaar opgetogen over het jonge bezoek.

 

Daarnaast werd er in een gezamenlijke ruimte een heerlijke Kersttraktatie gemaakt. Van appel, wortel, komkommer, banaan, tomaat en druiven werd er een Kerstman op zijn arrenslee gemaakt. Daarnaast speelden ze samen nog een quiz met onder andere vragen over Horn en de geschiedenis van het dorp.

 

Aan het eind waren er alom enthousiaste gezichten en had iedereen erg genoten van de gezamenlijke activiteiten.

 

De volgende activiteit van KERNgezond Horn zal zijn op 26 februari. De kinderen gaan dan kennismaken met verschillende sporten.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op