In de afgelopen weken brachten de kinderen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit Horst en Melderslo een bezoek aan Wijnen Square Crops. Dit in het kader van het project KERNgezond. Hier leerden de kinderen op een leuke manier alles over paprika’s.

 

Verdeeld over drie dagdelen in april en mei waren de kinderen te gast. Ter plekke werden ze in vier groepen verdeeld en beleefden ze gedurende de ochtend vier onderdelen. Zo gingen ze de kas in om met eigen ogen te aanschouwen hoe paprika’s geteeld worden. Ze ontdekten dat de paprika’s beschermd worden door allerlei beestjes, de biologische bestrijdingsmiddelen die ingezet worden.

 

Een rondleiding door de sorteerloods mocht ook niet ontbreken. De kinderen waren onder de indruk van de zelfrijdende karretjes, hoe alles geautomatiseerd is en hoeveel mensen er wel niet in de weer zijn om de heerlijke paprika’s tot de consument te brengen.

 

Als je zoveel met paprika’s bezig bent dan mag een lekker gerechtje maken natuurlijk niet ontbreken. De kinderen maakten een gevulde paprika met zuivelspread, bieslook, bladselderij en een BoostyBite. De BoostyBite is een heerlijke minikomkommer die ook door Wijnen Square Crops wordt geteeld.

 

Als laatste onderdeel werd er lekker bewogen op het grote grasveld naast de kas. Hier werd een spel gedaan waarbij goed samengewerkt en goed nagedacht moest worden. De kinderen kregen steeds kleine opdrachten, bij het goed uitvoeren hiervan kregen ze een onderdeel van een code. Met de complete code konden ze ballen vrijspelen die ze uiteindelijk in een grote emmer moesten proberen te gooien.

 

Bij het afscheid kreeg ieder kind nog een BoostyBites-rugzak mee met daarin uiteraard BoostyBites en paprika’s, maar ook een flyer hoe ze lid kunnen worden van de BoostyBitesBuitenBende!

 

De kinderen beloonden iedereen bij Wijnen Square Crops met een groot applaus voor de fantastische ochtend.

 

 

Foto's van Stefan Koopmans en KERNgezond.

Foto's 

De Doolgaard, Horst

De Twister, Horst en De Brink, Melderslo

De Weisterbeek

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op