Uw werknemers, klanten, leerlingen of andere doelgroepen op een unieke manier inspireren naar een gezonde leefstijl, dat is wat KERNgezond doet.

 

Binnen het bedrijfsleven doen we dit aan de hand van de IVI-methode.

IVI staat voor Inspireren, Verdiepen en Individualiseren.

 

Ook binnen het Voortgezet Onderwijs is dit mogelijk, hier doen we dit aan de hand van een afgeleide van de IVI-methode.

 

Uiteraard is alles op maat te maken naar uw wensen!

Bedrijfsleven 

Zou het niet geweldig zijn als uw medewerkers gezond, gelukkig en vitaal hun werk kunnen doen tot aan hun pensioen?Zou het niet geweldig zijn als uw medewerkers gezond, gelukkig en vitaal hun werk kunnen doen tot aan hun pensioen?

 

Duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers wordt alsmaar belangrijker. Door als werkgever hier aan te werken heeft u langer plezier van uw werknemers, en zij van u als werkgever. Medewerkers worden gemiddeld steeds ouder, medewerkers moeten langer doorwerken en technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat duurzame inzetbaarheid op dit moment erg belangrijk en actueel is.

 

De resultaten van duurzame inzetbaarheid zijn:

• Lagere verzuimkosten

• Gemotiveerde medewerkers

• Verhoogde productiviteit

• Langer behoud van kennis en expertise

 

De IVI-methode bestaat uit twee workshops waarbij medewerkers op een vlotte manier kennismaken met diverse aspecten van een gezonde leefstijl en zo geprikkeld worden om zichzelf een spiegel voor te houden.

 

Door het (inter)actief bezig zijn met het onderwerp houdt de medewerker de aandacht er beter bij en blijft de informatie beter hangen. De IVI-methode is een traject van bewustwording tot concreet aan de slag gaan!

 

Middels filmpjes van topsporters, (die het belang van dit onderwerp inzien), de smoothiefiets, korte en leuke bewustwordingsspellen wordt de deelnemer (inter)actief betrokken.

 

Na deze twee workshops kan een medewerker desgewenst met persoonlijke doelen aan de slag gaan. Dit houdt in dat KERNgezond de medewerker koppelt aan een specialist zoals bijvoorbeeld een mental coach, personal trainer of diëtist.

 

Onderwerpen die tijdens de workshops aan bod komen zijn:

• Gezond bewegen,

• Gezonde voeding,

• Gezond gedrag,

• Roken,

• Alcohol,

• Werkdruk en stress.

 

De workshops zijn uiteraard op maat te maken naar uw wensen en/of seperaat af te nemen. Voor meer informatie neem contact met ons op!

Onderwijs 

Zou het niet geweldig zijn als leerlingen zo gezond en vitaal mogelijk hun opleiding kunnen voltooien?

 

Een gezonde leefstijl wordt alsmaar belangrijker. In de huidige maatschappij zijn de ongezonde keuzes alsmaar gegroeid, denk aan gamen, ongezondere snacks en het vergrootte aantal verkooppunten van ongezonde voeding.

 

Jongeren zijn daardoor ook minder gezond en vitaal. De motorische bekwaamheid is afgenomen en de (prestatie)druk op jongeren is toegenomen. Een gezonde leefstijl is daarom van essentieel belang.

De school van jongeren speelt een belangrijke rol in hun leven aangezien ze hier veel van hun tijd doorbrengen, kennis opdoen en sociale contacten onderhouden. Een scholengemeenschap heeft daarom ook invloed op de gezonde leefstijl van de leerling.

 

De workshops binnen het onderwijs zijn dan ook met name gericht op bewustwording van een gezonde leefstijl. Middels twee workshops worden de jongeren geïnspireerd om met een gezonde leefstijl aan de klas te gaan. Dit op een (inter)actieve manier waarbij topsporters zijn betrokken, waarbij ze op een leuke manier kennis nemen over voeding en waarbij actief aan de slag kan gegaan worden met bijvoorbeeld een bootcampclinic, kickboksclinic, de smoothiefiets en op nog vele andere manieren.

 

Elke workshop wordt afgetrapt met een warming-up op muziek. Dit zorgt meteen voor betrokkenheid, fun en de juiste sfeer.

 

De eerste workshop zal in de klas plaatsvinden (theorie; op een inspirerende wijze), de tweede op een actieve (buiten)locatie (praktijk; aan de slag gaan).

 

Thema's die aan bod komen zijn:

• Gezond bewegen,

• Gezonde voeding,

• Gezond gedrag,

• Roken,

• Alcohol,

• Werkdruk en stress.

 

De workshops zijn uiteraard op maat te maken naar uw wensen en/of seperaat af te nemen. Voor meer informatie neem contact met ons op!

Meer weten? 

Maurice Graef

Initiatiefnemer

Neem contact op