Opa’s en oma’s werden op woensdagavond 29 januari getrakteerd op een grandioos diner bij Ria Joosten Catering & Evenementen door de kinderen van groep 6 van basisschool De Leerlingst. Dit in het kader van KERNgezond ‘Lekker Leudal’.

 

De kinderen van groep 6 van basisschool De Leerlingst uit Haelen waren namelijk de winnaar van Lekker Leudal, een traject waarbij basisschoolleerlingen uit Leudal nadachten over gezonde voeding op een leuke manier. De kinderen van de basisscholen uit Leudal die deelnemen aan KERNgezond bedachten hun eigen heerlijke, gezonde en aantrekkelijke gerechten en mochten deze insturen. Uit elk dorp werd één winnaar gekozen. Op 5 november van het afgelopen jaar bezocht een foodtruck de scholen en mochten de winnende teams per dorp hun gerecht bereiden met een echte chefkok. Een jury beoordeelde ter plaatse alle gerechten en groep 6 van De Leerlingst werd als winnaar uitgeroepen! Als beloning mochten zij onder professionele begeleiding een dinnerevent verzorgen voor hun eigen opa’s en oma’s op locatie bij Ria Joosten Catering & Evenementen.

 

Op 14 januari werden de rollen verdeeld en werd er geoefend door de leerlingen. Zodoende waren er op 29 januari bij het dinnervent leerlingen die kok waren, gastheren en –dames, barmannen en –vrouwen, obers en verzorgden ze zelfs het entertainment tussen de gangen door.

 

De kinderen verzamelden al op tijd om alles te prepareren. Zo werden er voorbereidingen getroffen in de keuken, werd de zaal ingedekt, werd geoefend met het lopen van een dienblad en werden de menukaarten gemaakt. Daarna werd er door de kinderen gezamenlijk gegeten voordat het grote werk kon beginnen.

 

De opa’s en oma’s waren in grote getale gekomen en werden door de gastheren en –dames welkom geheten, ontvingen een lekker aperitiefje en mochten plaats nemen in de zaal. Na een officiële opening door, initiatiefnemer van KERNgezond, Maurice Graef, wethouder Robert Martens van de gemeente Leudal en twee kinderen werd er gestart met een lekkere soep. Na de soep vertoonden vijf kinderen hun acrobatische kunsten waarvoor ze een groot applaus ontvingen. Na het hoofdgerecht volgde het nagerecht. Het nagerecht was het gerecht waarmee de kinderen Lekker Leudal hadden gewonnen. Tijdens het nagerecht werden er nog vele moppen getapt door de grappenmakers van de klas, wat kon rekenen op veel gelach en applaus. De opa’s en oma’s genoten zichtbaar van de lekkere gerechten en van het enthousiasme van hun eigen kleinkinderen die met veel vrolijkheid en energie de gasten verzorgden. Niemand kwam ook maar iets tekort.

 

Het Lekker Leudal dinnerevent was een prachtige ontmoeting tussen jong en oud. Lekker Leudal is een initiatief van KERNgezond en partner Ria Joosten Catering & Evenementen. KERNgezond stimuleert op 30 basisscholen een gezonde leefstijl middels plezierige activiteiten binnen de pijlers; gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Lekker Leudal sluit naadloos aan bij deze gedachte. Kinderen hebben iets over voor anderen (gezond gedrag) en zijn bewust bezig met gezonde voeding (gezonde voeding). In dit kader was dan ook partner Jong Leren Eten aanwezig om dit evenement mee te beleven.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op