De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Leerlingst waren op dinsdag 21 maart te gast bij Woonzorgcentrum St. Elisabeth. Samen beleefden ze een inspirerende ochtend in het kader van het traject KERNgezond.

 

KERNgezond staat voor gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Al deze pijlers kwamen terug in deze activiteit. Na een openingswoordje werden de kinderen verdeeld in vier groepen en de ouderen, die in grote getale aanwezig waren, sloten zich bij een van de groepjes aan.

 

De ochtend bestond uit vier onderdelen. Samen maakten ze een gezond wrap met waarbij ze alle groentes zelf sneden. Uiteraard mocht het heerlijke gerecht opgegeten worden. Jan Linders Haelen stelde alle lekkere producten gratis beschikbaar.

 

De kinderen speelden verder een suikerquiz waarbij ze probeerden te raden hoeveel suikerklontjes er in een aantal gangbare producten zit. Daarnaast gingen jong en oud samen stoelgymen. Als laatste onderdeel stonden er een aantal kleine spellen klaar die de ouderen zelf ook zelf spelen. Zo was er een bowlingspel, een pittenzakspelletje en boccia.

 

Jong en oud genoten zichtbaar van het samenwerken en er werd dan ook afgesloten met een groot applaus voor elkaar.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op