Op woensdagmiddag 13 december vond de tweede activiteit plaats van KERNgezond ‘De Buitenspelval’ bij de Nieuwe Munt in Tegelen. Ruim 10 ouderen van de Nieuwe Munt gingen samen met het Onder 14 team van Sportclub Irene een leuke middag tegemoet.

 

Middels dit traject willen we voorkomen dat ouderen buitenspel komen te staan en geven we ouderen en jongeren een beter inzicht in elkaars leefwereld. Het enthousiasme van de jeugd wordt gekoppeld aan de wijsheid van de ouderen en dat blijkt in de praktijk een inspirerende combinatie.

 

Nadat de jongeren iedereen hadden voorzien van koffie, thee of ranja en een plakje cake werd er gestart met de activiteit van deze dag. Er werden koppels gevormd van één oudere en één jongere die samen de ‘strijd’ aan gingen tegen andere koppels. Ze speelden enkele spellen zoals triominos, 4-op-een-rij en de toren van Pisa.

 

Er werd goed samengewerkt tussen jong en oud maar vooral werd er veel gelachen. De volgende activiteit waarbij beide doelgroepen elkaar weer ontmoeten is op 24 januari 2018.

 

Dank aan de partners; Rabobank Venlo e.o., De Zorggroep en Fonds Sluyterman van Loo.

Foto's 

Meer weten? 

Maurice Graef

Directeur

Neem contact op