Op woensdagavond 11 april vond de aftrap van het KERNgezond-traject ‘De Buitenspelval’ plaats bij De Weem. Tijdens dit traject gaan jongeren en ouderen samen een aantal activiteiten beleven.

 

Middels dit traject willen we voorkomen dat ouderen buitenspel komen te staan en geven we ouderen en jongeren een beter inzicht in elkaars leefwereld. Het enthousiasme van de jeugd wordt gekoppeld aan de wijsheid van de ouderen en dat blijkt in de praktijk een inspirerende combinatie.

 

De meiden van het meisjesteam onder 17 jaar van vv Baarlo gaan dit traject samen aan met de ouderen van De Weem.

 

Tijdens de eerste activiteit waren de meiden te gast bij de ouderen. Ze maakten kennis met elkaar en binnen enkele minuten was iedereen al druk met elkaar in gesprek onder het genot van een kopje koffie of een glaasje ranja. Om elkaar nog beter te leren kennen werd er een quiz gespeeld waarbij de jongeren en de ouderen aan elkaar gekoppeld waren. Quizmaster Maurice Graef van KERNgezond legde de teams een heel aantal pittig vragen voor waarna druk overlegd en veel gelachen werd.

 

Het was een erg leuke en geslaagde avond waarbij jong en oud zich goed met elkaar amuseerden.

 

De volgende activiteit waarbij beide doelgroepen elkaar weer ontmoeten is op 5 mei als de ouderen op bezoek gaan op sportpark ‘De Meeren’ om daar een wedstrijd te bezoeken van ‘hun’ team, de meiden van Onder 17.

 

Dank aan de partners; Rabobank Venlo e.o. en Wonen Limburg.

Foto's 

Meer weten? 

Maurice Graef

Directeur

Neem contact op