Op dinsdagochtend 7 februari beleefden de kinderen van de groepen 5-6 van basisschool De Zjwiek weer een nieuwe KERNgezond activiteit. Dit keer binnen het schoolthema ‘De Middeleeuwen’.

 

Zo waren de activiteiten gemaakt rondom ‘voeding in de Middeleeuwen’. De kinderen gingen hiermee aan de slag aan de hand van drie onderdelen. Zo werd er een voedingsquiz gespeeld waarbij kinderen een aantal vragen moesten beantwoorden maar ook moesten de kinderen verschillende producten proeven die ze kennen maar die al sinds de Middeleeuwen gegeten worden. Denk hierbij aan prei, druiven en peulvruchten.

 

Daarnaast speelden ze ook een actieve quiz waarbij ze in groepjes vragen moesten zoeken en beantwoorden. Hierbij werd goed samengewerkt en kwamen er veel goede antwoorden tevoorschijn.

 

Als laatste onderdeel was het natuurlijk tijd om zelf ook iets te gaan bereiden. Zo maakten de kinderen broodsushi. Hiervoor gebruikten ze volkoren brood, gezonde roomkaas, komkommers, wortels, paprika en bieslook. Dit rolden ze tot een sushirolletje en werd lekker opgegeten.

 

Alle producten die deze ochtend gebruikt werden, werden gratis beschikbaar gesteld door Jan Linders Roggel.

 

Een erg leuke ochtend die voorbij vloog voor de kinderen!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op