Op vrijdagochtend 29 maart waren de kinderen van de groepen 7 en 8 van basisschool De Meander uit Reuver te gast bij XBaze. Dit in het kader van het traject KERNgezond dat de basisschool dit jaar volgt.

 

KERNgezond staat voor gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag met de kracht van plezier. Al deze pijlers kwamen binnen de activiteit dan ook terug. De kindere werden in vier groepen verdeeld. In de tot trampolinewalhalla omgebouwde kerk werd uiteraard volop bewogen op de trampolines. Één groep ging telkens aan de slag met een intensieve en leuke work-out onder leiding van Ricardo. Één andere groep mocht vrij spelen op alle leuke onderdelen zoals bijvoorbeeld de foampit. Alle groepen draaiden de gehele ochtend door van onderdeel.

 

Er werd aan de slag gegaan met voeding door het maken van een eigen heerlijk gerecht. De kinderen maakten ‘broodsushi’ waarbij ze hun eigen gezonde groentes klein sneden en dit in brood rolden. Uiteraard mocht dit zelf opgesmuld worden. Tijdens een suikerquiz ontdekten ze hoeveel suiker er in enkele dagelijkste producten zat. Dit was soms wel even schrikken.

 

Gezond gedrag kwam de gehele ochtend terug. Onder gezond gedrag valt het met elkaar samenwerken, respect hebben voor elkaar en goed luisteren naar elkaar. Ook dit ging erg goed.

 

Uiteindelijk was het een topochtend waarbij iedereen moe maar voldaan weer terug naar school. Maar niet voordat er een groot applaus was gegeven voor XBaze.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op