De basisscholen in het land zijn weer opgestart en dus starten ook weer voorzichtig de eerste KERNgezond-activiteiten. Activiteiten die gericht zijn op gezonde voeding, gezond bewegen en gezond gedrag. Samen zorgen zij voor een gezonde leefstijl, iets dat in deze tijd nog belangrijker is.

 

Activiteiten van KERNgezond worden in deze periode met in achtneming van de coronaregels uitgevoerd. Zoals dat vandaag ook was tijdens de gastles van tophandballer Daan Versleeuwen in de groepen 5-6 en 6-7 van basisschool De Krullevaar in Sevenum.

 

Een gastles in het kader van ‘gezond gedrag’. Daan ging gedurende de gastles in op wat een ‘held’ nu echt is. Een ‘held’ is iemand die niet pest, anderen helpt en netjes met andere omgaat. Dit ontdekten de kinderen door eerst een woordweb te maken rondom dit thema. Aan de hand hiervan werd de discussie aangegaan waarbij Daan ook nog enkele voorbeelden gaf vanuit zijn sport.

 

Als laatste werd ingegaan op ‘opstekers’ en ‘afbrekers’. Zo ontdekten de kinderen dat pestgedrag altijd gevolgen blijft hebben. Daan vertelden een verhaal over een dag in zijn leven. Bij elke nare opmerking kreukelden ze een papier. Daarna vertelde Daan hetzelfde verhaal nogmaals maar nu met positieve opmerkingen. Bij elke positieve opmerking mochten ze het blad glad strijken. Zo zagen de kinderen dat de kreukels, dus de nare opmerkingen, altijd zichtbaar blijven. De opstekers geven de kinderen juist extra energie en een goed gevoel.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op