Deze week vonden de eerste KERNgezond-activiteiten in Horst plaats. Zo werd er gestart met een actief ontbijt op De Doolgaard en gingen de kinderen van De Weisterbeek aan de slag met de smaaklessen.

 

Op woensdag was KERNgezond te gast in de groepen 6/7 van basisschool De Doolgaard. Hier werd de ochtend op het schoolplein geopend door wethouder Roy Bouten en tophandballer, van Bevo Hc en Oranje, Robin Jansen. Na de opening was het de beurt aan een ervaren sportinstructeur om de kinderen in beweging te zetten met een actieve warming-up op muziek.

 

Daarnaast stond er een heerlijk ontbijtje, dat beschikbaar werd gesteld door PLUS Lucassen, klaar in de klassen. De kinderen konden kiezen uit verschillende soorten beleg, brood, komkommer, melk en natuurlijk een lekker stuk fruit. De kinderen genoten zichtbaar van al dit lekkers.

 

Robin Jansen kwam in de klas vertellen waarom ontbijten zo belangrijk is. Voor zowel hem maar ook voor de kinderen. Verder mochten de kinderen alles aan Robin vragen en werd er afgesloten met een groepsfoto en een handtekening.

 

Één dag later startte ook basisschool De Weisterbeek met KERNgezond. Voor de groepen 5/6 stonden de smaaklessen op het programma. Ook hiervoor stelde PLUS Lucassen alle producten beschikbaar. De kinderen gingen aan de slag met hun zintuigen in de zintuigentest. Zo voelden, proefden, roken en keken ze naar verschillende producten en probeerden ze te raden wat dit was. Toch best lastig als je maar één zintuig mag gebruiken! Daarnaast leerden ze via de suikerquiz hoeveel suiker er in een aantal dagelijkse producten zit. Als laatste onderdeel mocht iedereen zijn eigen smoothie fietsen op de smoothiefietsen van KERNgezond. Na een korte inspanning konden ze smullen van hun eigen smoothie! Heerlijk!

 

Op 10 november zal ook op basisschool De Twister gestart worden met KERNgezond.

Foto's 

De Doolgaard 

De Weisterbeek 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op