Voor alweer de laatste activiteit van KERNgezond in het schooljaar 2017-2018 waren de kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Kwir te gast op zorgboerderij Klooster Keyserbosch.

 

Hier beleefden ze op woensdag 23 mei vier verschillende onderdelen. Zo werd er samen met de ouderen van de zorgboerderij een leuke quiz gespeeld waarbij goed samengewerkt moest worden. Maar ook hun kennis over groente en fruit werd getest in de moestuin. Hier probeerden de kinderen in groepjes verschillende groente- en fruitsoorten te herkennen, sommigen waren pas net geplant en dus moeilijk herkenbaar.

 

In de keuken werd aan de slag gegaan met rabarber. Samen Carien van de zorgboerderij gingen de kinderen zelf de tuin in om de rabarber uit de grond te trekken en om hier uiteindelijk een heerlijke en gezonde compote van te maken. Ook proefden ze de zelfgemaakte vlierbessenranja.

 

Verder maakten de kinderen nog een heerlijke couscoussalade. Zelf sneden ze de ingrediƫnten zoals de komkommers en tomaten die beschikbaar werden gesteld door Rooijakkers Groente en Fruit. Voor de meeste was dit een nieuw soort salade maar de kinderen vonden deze wel erg lekker.

 

De ochtend werd afgesloten met een groot applaus voor de zorgboerderij. Zowel de kinderen als de cliƫnten van de zorgboerderij gaven aan het een erg leuke ochtend was.

Foto's 

Meer weten? 

Ellen Thijssen

Projectmanager

Neem contact op