Nadat vorige week de allerkleinsten van basisschool Meander kennis maakten met KERNgezond was het deze week de beurt aan de groepen 3, 4 en 5.

 

Op woensdagochtend ging groep 3 aan de slag met een Ren-je-Rot-Quiz over voeding en het menselijk lichaam, dit sloot aan bij het schoolthema ‘mijn lijf’. Daarna speelden ze een actief memory. Waarbij de er bewegingsoefeningen en afbeeldingen van fruit op de kaartjes stond. Bij een paar met bewegingsoefeningen voerden de hele groep deze uit. Bij een paar met fruit kreeg degene dit stuk fruit. Als laatste onderdeel maakten ze een eigen heerlijke gezonde snack. Die uiteraard ook opgegeten mocht worden.

 

Later in de ochtend was het tijd voor groep 5. Zij speelden een quiz rondom hun thema ‘het lichaam’. Daarna werd een ware supermarktsafari gehouden bij Jan Linders Reuver, dit onder begeleiding van Energiek met Ingrid. Zij legden de kinderen uit wat gezondere en minder gezonde keuzes zijn in de winkelschappen. Waar ze op kunnen letten en wat er zoal in verschillende producten dit. Als laatste onderdeel speelden de leerlingen een suikerquiz waarbij ze moesten raden hoeveel suikerklontjes er in bepaalde producten zit.

 

Op donderdag 16 januari was het de beurt aan groep 4. Zij hebben als thema ‘verkeer’. Dit thema sluit aan op de KERNgezond-pijler ‘gezond gedrag’. In kleine groepjes gingen ze rondom de school aan de slag met verschillende verkeersborden en andere aangebrachte verkeersmarkeringen. Wat betekenen ze? En waarom zijn ze daar geplaatst? Daarnaast werd er in de klas een Ren-je-Rot gespeeld die betrekking had op het verkeer en op voeding. Als laatste onderdeel maakten ze een eigen verkeerslicht van gezonde producten. Zo dienden komkommer, wortel en tomaat gewikkeld in wraps als verkeerslichten.

 

De kinderen uit de groepen vonden het enorm leuk en leerzaam. In de loop van het schooljaar volgen de activiteiten voor de groepen 6, 7 en 8.

Foto's 

GROEP 3

GROEP 4

GROEP 5

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op