Kinderen die gaan koken voor ouderen uit hun eigen dorp. Dat zal de uitkomst worden van ‘Lekker Leudal’. Een initiatief van KERNgezond en Ria Joosten Catering & Evenementen dat geheel aansluit op het traject KERNgezond Fris & Fruitig dat loopt op zes basisscholen in Leudal.

 

KERNgezond staat voor gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Onder gezond gedrag verstaat men respect naar elkaar en andere doelgroepen en iets over hebben voor een ander!

In het perspectief van gezonde voeding en gezond gedrag kan men de nieuwste activiteit “Lekker Leudal” plaatsen. Kinderen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit Haelen, Neer, Roggel, Horn, Buggenum en Heibloem hadden de laatste weken de kans om hun eigen originele en gezonde gerecht in te sturen. Uit deze gerechten kiest de jury een favoriet gerecht per school.

 

Op 5 november gaat een foodtruck langs de basisscholen in Roggel, Neer, Haelen en Horn. De kinderen van de winnende gerechten mogen dan hun gerecht maken voor alle kinderen in hun leerjaar. Dat doen ze samen met een echte chef-kok. Een prominente jury beoordeelt de gerechten en kiest aan het einde van de dag een winnaar uit namens heel Leudal!

 

De kinderen die het winnende gerecht hebben gemaakt mogen samen met al hun klasgenoten een diner verzorgen bij Ria Joosten Catering & Evenementen voor hun eigen opa’s en oma’s maar ook voor andere (eenzame) ouderen uit het dorp. Ze zullen de gasten ontvangen, de maaltijden bereiden en de gasten bedienen. Een mooie ontmoeting tussen jong en oud waarbij de ouderen eens lekker verwend zullen worden.

 

Lekker Leudal is een mooie toevoeging op KERNgezond. De drie pijlers van KERNgezond komen hier allen in terug; gezond bewegen (activiteiten tijdens het bezoek van de fodtruck), gezonde voeding (nadenken over en bereiden van gezonde gerechten) en gezond gedrag (iets over hebben voor anderen).

 

De kinderen zitten nu al volop in spanning of hun gerecht gekozen gaat worden. Op 5 november weten ze meer....

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op