Op woensdagochtend 27 maart stond alweer de vierde KERNgezond-activiteit van dit schooljaar op het programma voor de groepen 5-6 van basisschool De Kwir uit Neer. Zij brachten een bezoek aan Ria Joosten Catering en Evenementen om daar de smaaklessen te beleven.

 

Vorige week waren de KERNgezond-kinderen van basisschool De Zjwiek uit Roggel te gast. De kinderen uit Neer kregen net een ander programma voorgeschoteld. Het samen maken van gerechten met de kok stond nog wel op het programma. Zo maakten ze onder professionele begeleiding een gevulde paprika met humus, komkommer en amandel, maakten ze een tacopizza met broccoli en maakten ze mini-omeletjes op brood met tomaat. De koks van Ria Joosten Catering en Evenementen hadden zelf ook nog een lekkere maissoep bereidt.

 

Daarnaast speelden de kinderen een voedingsquiz waarbij goed samengewerkt moest worden. Er werd buiten een leuk spel gedaan dat draaide om de Schijf van Vijf. Al spelenderwijs leerden de kinderen zo over dit onderwerp.

 

Als vierde en laatste onderdeel waren twee studenten aanwezig die studeren om mondhygiƫniste te worden. Zij ging met de kinderen aan de slag over het gebit, de invloed van ongezond eten en hoe je nu het beste kan poetsen. De kinderen kregen een tandenborstel en tandpasta mee naar huis als cadeautje.

 

Aan het einde van de leuke ochtend moesten uiteraard alle lekkere gerechten geproefd worden. De kinderen smulden van al het lekkers dat ze zelf bereidt hadden. Al met al een erg leuke en leerzame ochtend!

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op