Op woensdagochtend 4 maart maakten de kinderen van de groepen 5-6 van basisschool De Mussenberg uit Horn kennis met verschillende sporten. In het kader van de derde activiteit van KERNgezond Horn hadden verschillende verenigingen zich verzameld in sporthal Hornerhof.

 

In vier verschillende rondes verzorgden Ko Arashi (judo), HV LimMid (handbal), Dancepoint (dans) en BC Horn (badminton) leuke en gevarieerde clinics. Tijdens de clinis leerden de kinderen enkele basistechnieken van de sporten .

 

In tweetallen werden er enkele judoworpen geoefend, bij het handbal werd met verschillende oefeningen gewerkt aan de balvaardigheid van de kinderen, bij dans werd er een gezamenlijke dans ingestudeerd waarna de kinderen daarna ook nog een dans in kleine groepjes mochten verzinnen. Bij badminton leerden de kinderen hoe ze moesten serveren en hoe ze de shuttle het best weer terug konden slaan.

 

Aan de drukte en het gelach te horen was het een erg leuke ochtend voor de kinderen, zij beloonden de sportverenigingen dan ook met een groot applaus voor hun vrijwillige medewerking.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op