Op basisschool De Twister is weer een nieuw jaar KERNgezond gestart in de gemeente Horst aan de Maas. Naast De Twister zullen ook De Weisterbeek uit Horst, De Brink uit Melderslo, De Krullevaar, De Horizon en De Dobbelsteen uit Sevenum dit schooljaar gaan deelnemen.

 

De kinderen van de groepen 5/6 van De Twister begonnen met een activiteit die in het kader stond van gezond gedrag en gezond bewegen. Na een leuke warming-up op muziek stonden er twee onderdelen op het programma. In het klaslokaal gingen ze aan de slag met gezond gedrag. Tophandballer Daan Versleeuwen was aanwezig om aan de hand van filmpjes de discussie met de kinderen aan te gaan over fair-play. Wat is eerlijk en sportief spelen? En komt dat alleen op het sportveld voor? Wat zouden de kinderen doen in verschillende situaties en waarom? Uiteraard werd er afgesloten met een foto met Daan en handtekeningen.

 

Het andere onderdeel vond op het schoolplein plaats. Daar bewogen de kinderen onder leiding van een professional van Sportcenter Balance. De kinderen kregen de basisbeginselen van het kickboksen bijgebracht. Ze leerden dat respect en discipline erg hoog in het vaandel staan in deze sport en dat kickboksen een verdedigingssport is met vele technische aspecten.

 

Een erg leuke en leerzame opening van een nieuw schooljaar KERNgezond!

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op