Met een bezoek aan Aardbeienland Horst is een eind gekomen aan wederom een leuk en leerzaam jaar KERNgezond in Horst en Melderslo.

 

Op 17 mei werd de opening verricht door wethouder Birgit op de Laak. Dit deed zij door haar eigen smoothie te fietsen op de smoothiefiets!

 

Verdeeld over drie dagdelen in mei en juni waren de groepn 5/6 van basisscholen De Twister, De Weisterbeek en De Doolgaard uit Horst en basisschool De Brink uit Melderslo te gast bij Aardbeienland om hier hun slotactiviteit te beleven.

 

De activiteit bestond telkens uit vier onderdelen. Uiteraard kregen ze alles in het park te zien tijdens een rondleiding. Zo leerden ze alles over de aardbeien. Tijdens een andere tocht door het park werd alles verteld over de bijen die helpen bij het telen van de aardbeien. Zo zagen de kinderen een bijenhotel en leerden ze hoe de bijen worden ingezet.

 

Verder maakten de kinderen een heerlijk gerecht met aardbeien en fietsen ze hun eigen smoothie. Dit deden ze op de KERNgezond smoothiefiets. Nadat de kinderen eerst zelf hun fruit hadden gesneden mochten ze dit in de blender doen. De blender staat op een hometrainer. Door zelf te trappen werd de blender aangedreven en het fruit vermalen tot een heerlijke smoothie. Alle lekker en gezonde producten hiervoor werden beschikbaar gesteld door PLUS Lucassen.

 

Als laatst onderdeel gingen de kinderen het kabouterbos in. Hier speurden ze in groepjes naar woorden die verstopt waren. Helaas werden sommige letters van de woorden afgedekt door aardbeien, bloemen of bijen. Samen ontrafelden ze de goede woorden en losten zo de puzzel op.

 

Een erg leerzame en leuke ochtend die dan afgerond werd met een groot applaus voor Aardbeienland.

Foto's 

17 mei - Bs. De Twister en Bs. De Brink

19 juni - Bs. De Weisterbeek

20 juni - Bs. De Doolgaard

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op