Op 8 mei stond alweer de laatste KERNgezond activiteit voor de kinderen van basisschool De Kwir op het programma. De kinderen van de groepen 5 / 6 brachten een bezoek aan Beeren Plant Products.

 

Lekker sportief arriveerden de kinderen per fiets. Eenmaal aangekomen werden de kinderen in drie groepen verdeeld. Gedurende de ochtend liepen alle groepen drie verschillende onderdelen af. Zo gingen de kinderen per huifkar naar het aspergeveld om daar van John Beeren alles te leren over de asperge. De kinderen mochten zelfs hun eigen asperges steken.

 

Als tweede onderdeel volgde een rondleiding door de loodsen waar werd gekeken hoe de asperges binnen komen, hoe ze gewassen en gesorteerd worden door de medewerkers. Ook werd een kijkje genomen bij al het overig materieel in de loodsen.

 

Als derde onderdeel maakten de kinderen een heerlijke en gezonde asperge-ei salade in de kantine. Door zelf alle ingrediƫnten te mengen en te snijden werd het een heerlijke en gezonde salade die gegeten werd op een blad sla.

 

Aan het einde van de ochtend hadden de kinderen een enorm groot applaus over voor de gastvrijheid van Beeren Plant Products. Het was een super einde van een leuk en leerzaam jaar KERNgezond.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op