De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Leerlingst beleefden hun laatste KERNgezond-activiteit van dit schooljaar tussen de koeien.

 

Na een frisse fietstocht arriveerden de kinderen bij Melkveebedrijf Van Melick in Neer. Hier leerden ze alles over de koeien en wat er op een boerderij allemaal gebeurd. Dit deden ze in drie onderdelen.

 

Als eerste kregen ze een rondleiding van eigenaar Jacques. Hij liet ze alle stallen zien en legden het hele proces uit van kalf naar melkkoe en wat er dagelijks op de boerderij gebeurd. Daarnaast maakten ze een heerlijk gerechtje waarin melkproducten verwerkt zaten. Er werd namelijk een gezonde heksenkaas gemaakt die vervolgens op een paar komkommerschijfjes werd opgegeten. De kinderen vonden het heerlijk. De producten voor dit heerlijke gezonde tussendoortje werden beschikbaar gesteld door Jan Linders Haelen.

 

Als laatste onderdeel werd de kennis van de kinderen over koeien getest. Her en der waren 15 vragen opgehangen die de kinderen in groepjes beantwoorden. Het bleek wel dat ze het een en ander hadden opgestoken van deze ochtend.

 

Een erg leuke en leerzame ochtend die dan ook met een groot applaus werd afgesloten.

Foto's 

Meer foto's volgen...

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op