Op basisschool De Weisterbeek stonden 7 en 8 juni in het teken van het project KERNgezond. Op een inspirerende wijze waren de kinderen bezig met gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

 

Op dinsdag 7 juni stond er voor de groepen 7/8 een gastles op het programma in het teken van ‘gezond gedrag’ gecombineerd met een kickboksclinic waarbij dit thema werd gekoppeld aan gezond bewegen.

 

In de klas maakten de kinderen samen een woordweb rondom dit thema en bespraken wat zij nu gezond gedrag vinden. Daarna volgde een verhaal waarbij ze een papiertje kreukten bij elke negatieve opmerking in dit verhaal. Daarna volgde het zelfde verhaal maar dan met een positieve insteek. Bij elke positieve opmerking probeerden ze het papiertje te ontkreuken. Aan het einde was het blaadje glad maar zag je de kreuklijnen nog, dit werd gebruikt als metafoor dat kwetsende opmerkingen wel degelijk pijn doen en impact hebben, hoe vaak je ook sorry zegt. De kinderen besloten elkaar vooral complimentjes te gaan geven!

 

Tijdens de sportieve kickboksclinic werkten de kinderen goed samen, luisterden naar elkaar en de instructeur, toonde discipline en deden elkaar gaan pijn, een goede combinatie van gezond gedrag en gezond bewegen.

 

Op woensdag 8 juni was het de beurt aan de groepen 1 t/m 4. Zij beleefden in de frisse buitenlucht vier verschillende onderdelen gericht op gezonde voeding en gezond bewegen. Ze maakten een heerlijke eigen fruitspies met het lekkere fruit dat PLUS Lucassen beschikbaar had gesteld. Ze renden een stokpaardenrace, voltooiden een mini-bootcamp en speelden een kegelspel (groep 1 en 2) of een basketbalspel (groep 3 en 4).

 

Twee enorm leuke dagen vol inspiratie en plezier waarbij de kinderen bezig waren met een gezonde leefstijl.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op