De kinderen van de groepen 5/6 van basisscholen De Twister uit Horst en De Brink uit Melderslo beleefden een supertoffe KERNgezondactiviteit bij De Wevert Fit & Fun. De kinderen leefden zich uit op het obstakelparcours, bij de estafette, het handboogschieten en bij het fietsen van hun eigen smoothie.

 

Na een lekkere fietstocht arriveerden in de ochtend de kinderen van De Twister. Na een korte opening gingen ze aan de slag met de vier onderdelen. In de middag was het de beurt aan De Brink.

 

Als echte superhelden gingen de kinderen over het obstakelparcours. Ze klauterden, kropen en renden over de obstakels. Onder begeleiding van een professionele trainster kregen ze de kneepjes van de sport bijgebracht. Daarnaast speelden de kinderen een estafette waarbij ook de nodige hindernissen overwonnen moesten worden om vervolgens aan het eind van het parcours een schijfje in een vier-op-een-rij-spel te doen.

 

Als derde onderdeel stond het handboogschieten op het programma. Na een korte uitleg en een aantal oefenschoten probeerden ze als team een zo hoog mogelijke score te halen. Bij het vierde onderdeel werd bewegen en voeding met elkaar gecombineerd. De kinderen stapten op de KERNgezond smoothiefiets en fietsten zo binnen 20 seconden hun eigen heerlijke en gezonde smoothie. Dat die smoothie zo heerlijk was kwam mede doordat PLUS Lucassen de producten hiervoor beschikbaar stelde.

 

De Wevert Fit & Fun kreeg van alle kinderen een groot applaus voor de leuke en superactieve ochtend, waarna de kinderen ook weer sportief op de fietst stapten terug naar school.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op