Op dinsdagochtend 13 december stond voor de kinderen van de groepen 5 van basisscholen De Dobbelsteeen, De Horizon en De Krullevaar en groep 5-6 van basisschool De Kroevert de tweede activiteit van KERNgezond powerd by Aevitae op het programma. De kinderen maakten in sporthal De Kruisweide in één ochtend kennis met zes verschillende sporten.

 

Senna van De Horizon mocht een mooie trofee, beschikbaar gesteld door Sport2000 Meulendijks, in ontvangst nemen voor haar Foto van de maand. Hierna konden de kinderen in groepjes aan de slag met diverse sporten. Middels een circuitsysteem maakten de kinderen kennis met zes sporten. Zo werd er getafeltennist met SETA, gevolleybald met Athos’70, gejudood met Jingoro Kano, getennist met Apollo’69, gevoetbald met Sparta’18 en gebasketbald onder leiding van Marc van Rens, sportconsulent bij Sport aan de Maas.

 

Tijdens de sporten kregen de kinderen op een leuke manier de basisbeginselen bijgebracht en werd er veel al spelenderwijs geleerd. De kinderen hadden zichtbaar veel plezier en waren op het eind dan ook behoorlijk moe.

 

De volgende activiteit van KERNgezond Sevenum is voor de groepen 6 van de basisscholen in Sevenum. Deze vindt plaats op 31 januari en staat in het teken van gezond gedrag. De kinderen krijgen dan een gastles genaamd ‘De Held’. Deze gastles wordt gegeven door een topsporter en gaat over pesten.

Foto's 

Meer weten? 

Ellen Thijssen

Projectmanager

Neem contact