Nadat eerder dit jaar al de wijken rondom basisscholen De Twister en De Doolgaard in Horst al helemaal zwerfafvalvrij gemaakt waren was het op donderdag 20 mei de beurt aan de wijk rondom basisschool De Weisterbeek. Zo zijn alle wijken rondom de Horster basisscholen weer hartstikke schoon!

 

Normaal gesproken vind het theoriegedeelte in de klas plaats maar door de maatregelen rondom corona werd er een creatieve oplossing in de buitenlucht bedacht. De bijna 100 kinderen van de groepen 5 en 6 verzamelden zich op het speelveld van Jong Nederland, dat op een steenworp afstand van de school ligt. In kleine groepjes gingen ze op zoek naar 20 vragen rondom het thema ‘zwerfafval’. Nadat iedereen ze had ingevuld werden ze uitgebreid besproken om zo iedereen wijs te laten worden over het thema.

 

Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Alle kinderen kregen een grijper en gingen onder begeleiding de wijk in. Met enorm veel enthousiasme werd gezocht naar zwerfafval, zelfs het kleinste stukje werd niet overgeslagen. Ondertussen werd bijgehouden wat de ‘buit’ bedroeg. Uiteindelijk werd er gezamenlijk ruim 4000 stukjes zwerfafval opgeruimd van sigarettenpeuken tot piepschuim en frisdrankblikjes.

 

Rondom De Weisterbeek is in ieder geval geen stukje zwerfafval meer te vinden dankzij deze opruimhelden! Velen hebben de intentie om het vaker te gaan doen dus wellicht ziet u een van deze jonge wereldverbeteraars binnenkort wel in uw wijk opruimen.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op