Op donderdagochtend 1 oktober gingen de groepen 5/6 van basisschool De Triolier aan de slag met het thema ‘gezond gedrag’.

 

Zo kregen ze in de klas een gastles over fair-play. Aan de hand van verschillende topsportfilmpjes werd ingegaan op sportief en onsportief gedrag. Wat zouden de kinderen doen in bepaalde situaties? Zou je scoren bij een 0-0 stand en een tegenstander is geblesseerd? Wat zou je zelf willen dat de tegenstander zou doen? Hoe ga je om met tegenslagen als je een bepaald doel wil bereiken? KERNgezond wil de kinderen laten inzien dat gedrag beïnvloedt wordt door meerdere factoren, het is aan de kinderen zelf om te bepalen wat de juiste keuze is.

 

Daarnaast volgden de kinderen ook een kickboksclinic van Sportcenter Balance. Ze ontdekten dat er bij deze sport veel discipline en respect voor elkaar komt kijken. Ze leerden enkele basistechnieken van de sport en ze merkten dat ze sportief met elkaar moesten omgaan en hun oefeningen gecontroleerd en geconcentreerd moesten uitvoeren om tot een goed resultaat te komen.

 

De volgende KERNgezond-activiteit in Reuver vind plaats op woensdag 14 oktober als er voor de groepen 5/6 van basisschool Bösdael een gezond ontbijt op het programma staat.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op