Op donderdag 9 juni beleefden de kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Zjwiek een nieuwe KERNgezond-activiteit. Deze keer stond deze voornamelijk in het teken van ‘gezond gedrag’, hieraan werd ook nog een stuk ‘gezond bewegen’ gekoppeld.

 

De kinderen gingen in de klas aan de slag met een gastles over fair-play. Aan de hand van verschillende topsportfilmpjes gingen ze de discussie aan wat fair-play is en hoe sportief zij zijn in bepaalde situaties. Zou je een doelpunt maken als een tegenstander geblesseerd is? En veranderd dit als je in een finale staat en de stand is nog 0-0?

 

Ook werd de discussie aangegaan over waar fair-play in het leven van de kinderen terugkomt. Dit is thuis, op het schoolplein, in de klas. Sportief met elkaar omgaan is altijd van belang en niet alleen op het sportveld!

 

Als tweede onderdeel stond de kinderen een kickboksclinic te wachten van een professionele instructeur. Lekker actief leerden ze de basistechnieken van deze sport. Kickboksen past perfect bij fair-play omdat kickboksen over respect, controle, discipline, elkaar helpen en goed samenwerken gaat. De kinderen leefden zich lekker uit en beleefden dan ook een enorm leuke ochtend.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op