Op 17 juni vond de slotactiviteit van het eerste jaar KERNgezond in Heibloem plaats. Deze activiteit stond geheel in het teken van smaak.

 

De leerlingen van de groep 5/6 van basisschool De Heihorst namen een kijkje in de eigen moestuin, maakten een heerlijk en gezond gerecht en ze gingen aan de slag met de zintuigen.

 

In de, nog nieuwe, moestuin was bij alle groenten en kruiden een nummer gezet, de leerlingen moesten in groepjes uitvinden om welke groenten of kruiden het ging. Daarna werd er in de klas een gerecht gemaakt. De kinderen maakten ‘paprikabootjes’. In een kwart paprika smeerden men zuivelspread. Men sneed stukjes komkommer, bosui en bieslook zo klein mogelijk en legden dit op de paprika. Deze smaken samen maakten een heerlijk fris gerecht wat dan ook lekker opgegeten werd.

 

Als laatste onderdeel was er de zintuigentest. De kinderen gingen aan de slag met kijken, proeven, ruiken en voelen. Zo keken ze naar vier verschillende kleuren producten in een kommetje. Uiteindelijk bleek dit allemaal yoghurt te zijn waarvan er bij drie kommetjes kleurstof was toegevoegd. Ze proefden een aantal verschillende, klein gesneden, producten. Ze roken aan vier verschillende afgedekte kommetjes om zo enkele producten te ontdekken. Als laatste voelden ze aan zes verschillende producten in een doos. Bij dit alles probeerden ze te raden wat ze voor zich hadden.

 

Een erg leuke en leerzame afsluiter van een jaar KERNgezond.

 

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op