In het kader van het project KERNgezond bezochten de kinderen van de groepen 5 van basisschool De Neerakker uit Heythuysen woonzorgcentrum Sint Charles. De activiteit stond in het teken van het thema ‘Jong en Oud’.

 

Binenn Sint Charles waren vier onderdelen uitgezet waarbij de ouderen aansloten bij de kinderen. Zo ontstond er een leuke en mooie wisselwerking tussen de twee leeftijdscategorieën. Samen speelden ze een quiz waarbij ze dingen leerden over Heythuysen zelf en Sint Charles, speelden ze gezelschapsspellen en bewogen ze samen. Dit op de manier hoe de ouderen dit wekelijks doen bij Sint Charles. De kinderen kregen inzicht in wat de beweegmogelijkheden van de ouderen nog zijn.

 

Als laatste onderdeel maakten ze samen een gezond gerechtje. Ze gingen aan de slag met het maken van broodsushi. Rolletjes brood met daarin gezonde producten als komkommer, paprika, sla, wortel en kipfilet. Jong en oud vond het erg lekker en ze genoten ook zichtbaar van de gehele ochtend. De glimlach van de ouderen en het grote applaus van de kinderen op het einde van de ochtend waren daarvan het voorbeeld.

 

De volgende activiteit van KERNgezond Heythuysen zal plaatsvinden op 1 februari.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op