De kinderen van de groepen 6 van basisschool De Neerakker ontdekten op 13 juli Fruitbedrijf Heijnen. Dit in het kader van de slotactiviteit van KERNgezond.

 

Het was alweer de laatste activiteit van dit schooljaar voor de kinderen. Ondanks een drupje regen liepen ze lekker sportief naar Fruitbedrijf Heijnen toe. Hier aangekomen werden ze in vier groepen verdeeld en beleefden ze dan ook vier onderdelen.

 

Van eigenaar Ruud Heijnen en zijn vrouw Dorien kregen ze een rondleiding. Ze doken de gaard in, bezochten de koelcellen en ontdekten wat er verder nog allemaal met het fruit gebeurd nadat het geplukt is.

 

Met de lekkere appels maakten ze vervolgens een appel-prei salade dat natuurlijk ook direct opgegeten werd. Heerlijk smullen was dat! Daarnaast speelden ze een actief spel waarbij samenwerken erg belangrijk was om via verschillende hints de code van de kluis te kraken.

 

Als laatste onderdeel zochten ze in de opslag- en sorteerloods naar vragen die her en der verstopt waren. Vragen over appels, kersen, peren en ander fruit. In groepjes discussieerden ze over de goede antwoorden.

 

Aan het eind hadden de kinderen natuurlijk een groot applaus voor Fruitbedrijf Heijnen over voor hun gastvrijheid. Een erg leuke en leerzame ochtend tussen al dat lekkers!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op